bâldâbâc, bum, buf, pleosc, vâj

Zdrăngăneli de blide, vorbe, onomatopee

my cleverly planned meals

with one comment

Olivier Assouly, filosof francez preocupat de mode şi cercetător al cutumelor culinare actuale, spunea în prezentarea lui despre industrializarea alimentară şi implicaţiile acesteia (vineri, la conferinţa despre patrimoniul alimentar), că ceea ce diferenţiază gustul de orice alt simţ este gradul ridicat de voinţă pe care experienţa gustului îl conţine. Mai mult decât ne permite orice alt simţ, gustul ne lasă spaţiu de organizare, posibilitate mai mare de control şi explorare. În timp ce câmpul nostru vizual, auditiv sau olfactic ne bombardează cu o mulţime de experienţe dintre care multe nu sunt voite, experienţa gustului ţine în proporţie mai mare de actul nostru voluntar, pe care îl putem controla după propria voinţă.

Într-o lume a industrializării estetice şi a „conversiei economice” a gustului, îmi consum mîncărurile amestecate cu emoţii. Mîncăruri preparate înţelept, pe care le îngurgităm cu tot cu idealurile, gesturile, ideile, căderile noastre.

And who I am has benefited from all my cleverly planned meals.


Written by zdranga

Noiembrie 17, 2008 la 2:16 pm

Postat in Uncategorized

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. una dintre vorbele de duh pe care le-am prins la cursurile lui Codoban este ca artele viitorului sunt olfactive si gustative. sunt mai ecologice, fara rest, foarte aproape de hapening, fara dorinta de a se eterniza. io practic arta de tip vechi, a datului din gura, ca de gatit, n-am gatit niciodata…

    doho

    Noiembrie 18, 2008 at 8:42 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: